D_laden

System_D

System_D

Je volgde geen filmopleiding

Jouw film speelt zich af in Brussel

Film Festival System D, het festival voor opkomend Brussels talent, is er voor jou!

Brussel loopt over van autodidactisch cinematografisch talent, vaak zonder de nodige ondersteuning en platformen. Brussel is tegelijkertijd een stad met veel prestigieuze podia, waar de verhalen en de realiteit van Brussel amper getoond wordt. System_D is daarom een festival zonder formele voorwaarden, dat Brusselse makers en collectieven centraal stelt, dat open staat voor de stad en haar inwoners. 

Beleef samen met ons op 17, 18 en 19 december 2021 in de KVS een nieuwe, buitengewone editie van het festival!

Een selectie films, clips, documentaires, foto’s, installaties en nieuwe vormen staan dit jaar in de schijnwerper. Dit jaar worden er vier prijzen uitgereikt: 3 door een professionele jury en 1 door het publiek.

Publieksprijs

1e prijs

2de prijs

3de prijs

Alors, rentre ton film

PARticipe en envoyant ton film avant le 15 octobre 2021 et tente de gagner un des 4 prix qui seront remis aux 4 lauréats: 3 choisis par le jury d'experts et 1 choisi par le public d'une valeur de 2000 euros

Showreel

SYSTEM_D 2016

Aftermovie

Testimonials

Het is een authentiek, respectabel festival. We gaan binnenkort het festival van Cannes vernietigen, dus maak je klaar!

Moussa Sah

Publieksprijs 2014

Het bijzondere van System_D is dat ze werken met ruwe diamanten. Soms is het onhandig, soms zijn het de verkeerde codes. Daarom is het uniek en heeft het een doel.

Sihame Haddioui

Filmmaker

Het publiek komt om zichzelf te zien, ze komen om zichzelf te lachen, ze komen om een uitweg te vinden voor hun problemen.

Ronnie Ramirez

Regisseur