INFO_

 

De KVS rolt de rode loper uit voor de tweede editie van SYSTEM_D, een festival voor opkomend filmtalent in Brussel. Een selectie van 35 videoclips, documentaires, kortfilms en animaties - gekozen uit 150 inzendingen - wordt vertoond op 19, 20 en 21 december. Er liggen 4 prijzen klaar voor 4 winnaars: 3 gekozen door de vakjury en 1 door u, het publiek.

>> FILMFESTIVAL

Voor €5 naar de film? Het kan op 20 en 21 december! Verwacht je aan een bonte mix van videoclips, documentaires, kortfilms en animaties.

De juryleden zijn:

> Adil El Arbi et Bilall Fallah (Image)
> Pitcho (samenwerkingen met Peter Brook, Joël Pommerat, Rosa Gasquet, Ruud Gielens en nu te zien in de bioscoop in Waste Land (Pieter Van Hees) en Le chant des hommes (Bénédicte Liénard & Mary Jiménez))
> Ronnie Ramirez (ZIN TV, Prospérité sous terre)
> Dorothée van den Berghe (Meisje, My Queen Karo, 31 Haltes)

KVS_BOX - 19.12 - gratis - Openingsdeuren 19:30

KVS_BOX - 20 & 21.12 - 5€ - Openingsdeuren 13:00

>> EXPO

In een serie zwart wit portretten van onze hoofdstad, en 2 verschillende video-installaties wordt Brussel door haar eigen inwoners in beeld gebracht. Niemand wordt vergeten. Zonder spotlights en met een gevoelige lens wordt onze hoofdstad binnenste buiten gekeerd. Een uitnodiging om van de bewandelde paden af te wijken en zich te wagen aan het toeval dat zich hier en nu aanbiedt. Een “Shot in the dark”!

KVS biedt haar expositieruimte aan voor en tijdens het Festival System_D van 10.12 tot 15.01.2015

>> MINUUT QUARTIER

Welke jeugdhuizen maakten de grappigste, spannendste, ontroerendste schokkendste filmpjes over helden?
Kom ze op vrijdag 19 december op groot scherm te bekijken.

Gratis - KVS_BOX - 19.12 - 17:00